dijous, 29 de maig del 2014

Visita a l'Aquàrium de Barcelona

L’Aquàrium de Barcelona conté vint-i-un aquaris: catorze representen comunitats mediterrànies, i set escenifiquen diferents mars tropicals.

L’Aquàrium més gran i interessant és el 18, l’oceanari. Entres dins d’un túnel i viatges per l’interior de l’aquari. En aquest aquari podem observar els taurons juntament amb les rajades i molts altres peixos, com el peix lluna i unes altres 800 espècies més, convivint tranquil·lament.

Darrere dels aquaris d’exposició hi ha tot un equip de profesionals, que pertanyen als departaments de Manteniment i Biologia, que fan possible que puguem gaudir de la bellessa del fons marí sense mullar-nos. Aquesta zona d’accés prohibit al públic consta de l’àrea tècnica, on es troben els immensos filtres dels aquaris i del laboratori, on es fa l’analítica de l’aigua de l’Aquàrium de Barcelona.

Un amfiteatre ha estat dissenyat per mantenir les condicions climàtiques naturals de les estrelles d’aquest àmbit: els pingüins d’Homboldt. Aquest espectacular escenari permet veure aquests animals, fins i tot quan neden sota l’aigua.

A l’interior d’un catxalot es pot descobrir com s’han adaptat alguns animals marins a viure en condicions límit: foscor, pressions elevades, escassetat d’oxigen i aliment…

La foscor i les grans pressions fan de les profunditats marines un espai gairebé inexpugnable i desconegut. En aquest ambient, hi habita una fauna escassa i interessant que arriba a sobreviure fins a 10.000m. de profunditat.

I a més a més…

Un tanc obert de 20.000 litres permet observar com neden i com es comporten les rajades. S’hi poden veure diferents tipus de rajades, com l’escurçana, la milana, o la rajada estrellada.

CS Bítem - Maig 2014